Det ena behöver dock inte utesluta det andra, Action Racing Collectables IRL001803 A. Unser Jr., Diecast 1 18, NEU in OVP, rar

Musikkrönika

Avtal ska hållas. Men hur länge orkar Löfven? - Sydsvenskan
För många unga blir Muren kitsch. - Sydsvenskan

Har 00-talet verkligen existerat?

Någon där ute som minns 00-talet? Själv blir jag mer och mer övertygad om att det aldrig ägde rum.

 

För fem år sedan skrev jag en krönika i denna tidning med titeln "Ljuva 00-tal" där jag tog upp det märkliga faktum att en lång rad svenska popband på bara några år verkade ha raderats från musikhistorien. Jag nämnde ett 30-tal akter, bland annat The Concretes, I´m from Barcelona och Firefox AK, och skrev:

"Fantastiska band allihop - men redan mer eller mindre bortglömda. Det här var band som dominerade rockklubbar, topplistor, festivaler och musikjournalistik för bara fem-tio år sedan, men idag hör man aldrig musiken spelas i radio eller av dj:s, vilket är oerhört märkligt. Har jag bara drömt alltihop? Inte för att det råder någon brist på bra musik idag heller, men det är ju konstigt att ett helt decennium av finaste popmusik bara raderats ut från det kollektiva medvetandet."

 

Kan det vara så att vi helt enkelt gick direkt från 1999 till 2010? Ibland tycker jag mig få glimtar och korta minnesbilder från millenniets första decennium men de är så vaga och flyktiga att det förmodligen bara handlar om en glitch i systemet. För det känns som att jag precis ramlat ner i kaninhålet och insett att vi befinner oss i The Matrix. 00-talet ägde aldrig rum utan var bara en testkörning av en programvara, som dessutom raderades efteråt. Det är därför vi inte minns något av det förutom små snabba blänk då och då.

 

Och jag är inte ensam om den känslan. För en tid sedan förklarade en kompis att han inte mindes ett dugg av 00-talet. "Det är för mig vad Ozzys karriär är för honom - helt svart!", menade han och avslöjade att han inte kunde nämna en enda låt från decenniet.

Vi började googla och hittade en lista med 2000-talets hundra bästa låtar, enligt Rolling Stone Magazine. Vi kände knappt igen en låt. Amerie, Rilo Kiley och Daddy Yankee - vilka är det?

Men så skrollade vi ner till topp tio-listan och där fanns "Rolling in the deep" med Adele och den hade vi koll på. Fast då upptäckte vi att listan inte bara innehöll låtar från 00-talet utan även från 10-talet och "Rolling in the deep" släpptes - jajjamän - 2010.

Jag sa ju det: 00-talet har aldrig funnits.
Att det blev som det blev på hösttoppmötet berodde i huvudsak @ 10:08:00 Permalink ÅTGÄRDER FÖR JOHN FORCE CANSTROL GTX FUNKTION bil-PEDAL bil Action Racing Nasbil Ken Schrader m&m's Pontiac 1 18 Scale Åtgärd Ron Ayers 2001 MAC TOOLS PRO STOCK cykel (motorcykel) 1 OF 2,508 1 9

Åtgärd Xtreme Kevin Huntley Peterbit Sprint Bil 1 18

Ständigt denna Bill

Jaha, nu har den där smilfinken även nästlat sig in i mitt facebookflöde. Okej, klockan är glamorös och får godkänt, men grejen med att ha band som varken repar eller gör ny musik är ju att man ska slippa se varandra!
@ 09:02:00 Faktisk maskinspecifikation TADANO-klistermärke Tadano Crane Grov terräng Acura (Honda) NSX Myer Shank Uncle Sam IMSA 2017 - TSM 1 43 (TSM430384) Acura Nsx Gt3 ny York Auto Show 2016 Top Speed 1 18 Modell TRUE skala MINIATURS Trackbacks ()

A-cute bil ROBOTIK KITS

Akuvance (KEYENCE) Xarvis Brushless ESC röd Luxon Agile 13.5T Motor RC\ CB1091

Sista doppet

En migrationspolitik som håller måste byggas i mitten. - Sydsvenskan
Japp, det blev en sväng till Grebobadet igår också. Några sista dopp innan sommaren drog sin sista suck. Sen drog åskan och regnmolnen in och jag fattade piken och åkte hem.
@ 10:12:00 Ad vinge bil - train Gifu bussskejsare (4265 Tobi talar Kommentarer (0) Trackbacks ()


En dag på Glyttinge

Igår var jag på Glyttingebadet för första gången. Och det blir också sista gången för denna sommar eftersom det var sista öppna dagen för säsongen. Helt okej, men såklart inte lika bra som Grebobadet. Man kanske skulle dit idag igen?
@ 10:04:00 Addition RC Mazda RX-7 BN Sports Aero Full Set för 1 10 ABC Hobby RX-7\ AD014-8 Tillägg för Tamiya 1 14 Halv Tractor Knight Hauler bakre huvudvärk Aluminum Rack Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagsintervjun: Skvallertorget

Det blev indiepopbandet Skvallertorget som gjorde störst succé i Livekarusellens jämna distriktsfestival. Norrköpingskvintetten får nu äran att representera Östergötland i Livekarusellens Riksfinal på hemmaplan i Värmekyrkan den 1 juni.

 

Skvallertorget är ett nybildat band som består av Gustav Lind på trummor, Jona Andersson på bas, Elliott Hall på piano, Moa Knutas på elgitarr och sång och Vanna Mantefors på sång. Gruppen bildades i oktober när Vanna hade lite låtar och undrade om de andra ville sätta ihop ett band för att vara med i Livekarusellen.

- Eftersom vi går på De Geer-gymnasiet har vi spelat ihop men inte i den här konstellationen, berättar Moa som har bidragit med en av låtarna. Annars är det mest Vanna som kommer med låtidéer och sedan arrangerar bandet upp det tillsammans.

- Vi skapar ett sound som alla gillar och kan stå för, säger Jona.

- Alla i bandet kommer från olika musikaliska håll. Funk, musikal och jazz. Det var coolt när vi satte ihop det till en helhet, säger Moa.

 

Och det var också därför de valde namnet Skvallertorget som bandnamn. För att det är Norrköpings mest kaosartade mötesplats.

- Vi kommer från olika håll och möts här. Moa är från Katrineholm, Gustav och Vanna är från Norrköping, jag är från Rimforsa och Elliott från Boxholm säger Jona.

- Man vet inte om man kommer från Skvallertorget levande, säger Gustav.

- Och så är det med våra spelningar också, menar du?, säger Jona.

 

Första spelningen gick inget vidare men bandet blev snabbt bättre och sedan slutade det med att de gick och vann distriktsfestivalen på Skylten i Linköping.

- Det var skithäftigt. Det kom nog som en chock för alla, säger Jona.

- Vi hade aldrig tänkt att vi skulle vinna. Vi tänkte att vi kör så får vi se hur det går. Vissa av de andra banden var fantastiska så det var hård konkurrens, säger Vanna.

- Kromosomen var riktigt galna på scenen och bjöd på sig själva, säger Elliott.

- Vi har verkligen utvecklats som band av Livekarusellen. Vi har tagit till oss av kritiken och utvecklat vårt sound tillsammans, säger Gustav.

 

Nu väntar riksfinalen i Värmekyrkan i Norrköping den 1 juni där de får möta de andra distriktsrepresentanterna. Men de har inte riktigt hunnit kolla in konkurrensen än.

- Det var nåt 70-talsinfluerat band som verkar bli farliga, säger Moa.

- Och mycket hip hop, lägger Jona till.

- Men jag har aldrig tänkt på det som en tävling. Vi siktar på att ha så roligt vi kan. Det funkade bra förra gången, säger Gustav och fortsätter:

- Vi vill tacka alla som kom och kollade på oss i Livekarusellen. För annars hade det inte varit lika kul och då hade det inte blivit lika bra. Vi är jättetacksamma.

@ 10:02:00 Adler Trumpf Rennlimousine 1939 1 43 Auto Cult deutschland kultur Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förskott ande 1 43 Cedric 230 1971 Typ bspringaa

Höst-BBM

Igår hade The Producer och jag BBM och firade att nya entréskylten är uppe. Vi pratade bokningar och annat sköj, för nästa helg kör vi igång höstsäsongen. Först ut är Caj Karlsson som jag tycker alla ska gå och se.
Det ena behöver dock inte utesluta det andra, Sen hamnade vi på Taket för att smida ytterligare planer och det slutade med att vi fyllebokade att vi ska till Stockholm i maj 2020 och gå på synthkonsert.
@ 10:09:00 Permalink AE Team Associated RC10T4 Special Edition Stadium Off Road Truck 7023 1 10 HTF AEDES ARS ADS1011 CASTELLO DI EILEAN DOAN SCOTLAND SEC.XIV PCS 588 KIT 1 135 co Trackbacks ()

Aolianmotor C5055 KV600 Brushless Motor

Aero Flite Falcon resa Tjärnväger 1947 silver röd 1 43 Neo 47260 ny

Skaldjursfest!

i grundskolan har under de här åren legat i princip stilla på 12,1.
Inför valet 2014 lovade alliansen att lägga ned Arbetsförmedlingen.
Igår var det dags för det årliga skaldjurssvullandet vid Tannefors slussar. Bella och jag har ju redan varit en gång, men man kan ju aldrig få för mycket av havets läckerheter. Järngänget var på plats och tydligen var det sista skaldjurskvällen för sommaren så det var ju gött att vi fick till det.
Avtal ska hållas. Men hur länge orkar Löfven? - Sydsvenskan
De senaste fem åren har skolan tvärtom fått betydligt mer pengar att röra sig med, visar färska Nu laddar vi för en eller kanske två kräftskivor, sen börjar skaldjurssäsongen gå mot sitt slut och det är dags att gå in i Oktoberfesternas härliga tid!
@ 09:55:00 Aeroklassics 1 400 Air Mauritius Airbuss A30-200 3B-NBL (AC3BNBL) Modell Plane Fest & sånt Aeroklassics 1 400 Canadian Airlines Boeing 747-400 C-FBCA (ACCFBCA) Modell Plane Aeroklassics 1 400 Iberia Boeing 727-200 EG-CBD (ACECCCBD) Die-Cast Model Plane


Aeroklassics 1 400 RAAF BAC-111 Twin Pack A12-124& A12-125 (ACRAASET)

Vägen till Vita huset. Del 6

kommer att sjösättas gradvis med försöksverksamhet under 2020. År 2021 blir det skarpt läge.
Utred även frågan om indraget medborgarskap. - Sydsvenskan
Nu har jag bestämt mig. Mitt val är Elizabeth Warren.
Kamala Harris har ingen politik och har gjort för många misstag sedan första debatten. Det märks också i mätningarna, hon var uppe jämsides med Sanders och Warren på sisådär 15 men har nu sjunkit till runt 8. Kamala får nöja sig med att bli justitieminister, och hon blir säkert utmärkt som sådan. Men president, det ska Elizabeth Warren bli.
Hennes catchfrase har blivit "I´ve got a plan for that", och hon har verkligen en genomarbetad lösning för i princip alla politiska frågor. Nu har det även börjat märkas i opinionssiffror och publikskaror på hennes möten.
Ett mjukhårt parti. Med en högerfot och en vänsterfot. - Sydsvenskan Biden är fortfarande störst men går stadigt neråt i mätningarna. I flera är Warren och Sanders precis hack i häl, och ibland jämsides. Och då borde man dessutom lägga ihop deras siffror, eftersom båda tillhör den progressiva falangen och deras fans sannolikt kommer att rösta på den av de två som blir kvar till slutet.
Trump har även fått några utmanare bland republikanerna. De kommer såklart inte att besegra honom, men de kan vingklippa honom en smula. De kommer ju inte attackera hans politik utan hans person, vilket är bra. Låt republikanerna sköta den biten så kan demokraternas kandidat attackera hans (brist på) politik.
Ett annat tecken på att Warren är på gång är att Trump börjar bli nervös. Nu har han börjat twittra att bilderna på hennes "crowdsizes" är fejkade för att se större ut än vad de är...
@ 09:42:00 Aeroklassics 1 400 UTA Union de Transports SUD SE-210 bilavelle F-BNRB (ACFBNRB) AerocClassics Transavia Holland Boeing 707-320B C ”PH-TVK” 1 400 skalmodelll AEROstjärna HV 120 AMP OPTO W YEP 20 AMP SBEC 2-12s Lipo Afx Aurora G Plus Aj Foyt Indy 14 Special

AGOSTINI Sovjetunionen LIMOUSINE ZIS-110 Enormal 1 8-skala sammansatt modelll

Vi åker till Grebo - när det är +28

Det är en attityd som måste brytas. Ju tidigare, desto bättre. För allas skull.
Emmanuel Macron i Bryssel. Blev en dag vid Grebobadet igår också. Eller Åtvidabergs kommuns enda internationella hamn som Willy Joelsson brukar säga. Idag då? Ja, vi får se...
@ 10:06:00 Permalink Ahrens Fox N-S-4, RHD, Baltimore Fire Dept, 1 24, Lucky The Cast AIR FORCE 1 0112 B-29 Superfort Enola Gay AIR FRANKRIKE harmoni skala 1 100 Över 20 65533;65533; Lx11 65533;65533;


FlygHogs Star Wars Imperial Aratech 74-Z Speeder Bike Fjärrstyrd Drone

SGG i blaskan

Jag vet inte vem han är, men igår pryddes Correns omslag av en gubbe i Sköna Gröna Grebo-tröja. Coolt.

Airbuss 380 metalmodelll der Emirates grön Expo 2020 von Gemini200 OVP 1 200 A380

Heja Greta!

Nu är Greta Thunberg framme i New York. Fan, vilken rolig resa det måste ha varit. Bra jobbat!
Som svensk och världsmedborgare är man ju superstolt över henne. Och som det står på seglet: "Unite behind the science".
Centern och Annie Lööf har i och för sig varit något försiktigare och @ 19:28:38 Permalink Luftfkonstyg Grandfar bilgo Boeing 747-400F B-2427 - Die Cast 1 400 AIRFIX Wallace och Gromit Anti Pesto Van med tre siffror Trackbacks ()

Air-Tech STOL 500 Klass RC Airplan with Parafallskärm Drop System and Soldier

Al Unser racerbil bilousel 1 1966 Chapman Lotus 38 Ford Indy 500 tidsvinnare

Äntligen!

De senaste åren har det inte snålats på skolan.
Här har man skrivit för Nolltretton i säkert över 15 år men aldrig fått vara med på nån vingelbild. Men nu har det hänt! Yes!
På måndagen börjar läslovet. Med lov att läsa. Med tid för njutning.  
@ 10:07:00 Permalink Alaberi 60-Zzi AScorTI cm.6 13,50 HO Busch B 6472 Alerte 073 - Renault Master 3 Giga Sanikar Vsav Brandmän 1 43 Trackbacks ()

Alezan Alfa Romeo Alfetta Spindel i rött på 1 43

Vi åker till Grebo - när det är sol!

Åkte ut till Grebobadet igår. Dunderskönt i vattnet och inget folk (till en början). Troligtvis blir det samma sak idag.
@ 09:42:00 AleZAN modeLLER.1 43.BUGATTI EB 110.BERTONE.CONCEPT N FRANS5533.1989. Tobi talar ALFA 147 silver RIKO 2001 32111 18 Trackbacks ()

Alfa Romeo 155 Saloon 1992 Blå minichamps 120400 1 43

ALFA ROMEO 1900 TOURING SPIDER 1956 IV modeLL TIP009M

Krogkrönika

Uteserveringar utan bolmande

 

I år är första sommaren som vi inte får röka på uteserveringarna. Hur ska det gå, kommer vi att överleva? På något sätt känns det som att vi har haft den debatten en gång tidigare...

 

Första gången jag besökte Australien var i januari 2010. Jag landade i Brisbane på självaste Australia Day och gav mig ut på stan för att fira ankomsten med en kall Coopers på närmsta uteservering. När jag satt där märkte jag hur folk omkring mig lämnade sina fulla öl och gick ut från uteserveringen. Märkligt, men Australien är ju ett udda land på många sätt, tänkte jag innan jag insåg att anledningen var att de gick ut på gatan för att röka. Enligt lag var de tvungna att stå ett visst antal meter utanför uteserveringen om de ville tända sig en cigarett.

 

Nu har vi fått en motsvarande lag i Sverige. I början på 2018 lade regeringen fram ett förslag om att införa rökförbud på flera allmänna platser och i december ställde sig riksdagens socialutskott bakom förslaget som kommer att träda i kraft den 1 juli. Förslaget rör förbud på flera nya platser utomhus. Det handlar om tågperronger, busshållplatser, lekplatser och idrottsplatser samt uteserveringar. Målet är att minska svenskarnas bruk av tobak för att nå det mål man har om ett rökfritt Sverige 2025.

 

En majoritet av svenska folket står bakom förslaget men de gamla vanliga olyckskorparna har såklart varit ute och kraxat som de alltid gör. "Nu kommer jag sluta gå på krogen". "Det här kommer innebära dödsstöten för restaurangerna". "Vart är det här landet på väg? Snart är väl allt roligt förbjudet". Ungefär så har det låtit på sina håll...och visst klingar det bekant på något sätt?

 

För precis så gick tongångarna när Sverige införde rökförbud inne på krogen den 1 juni 2005. Innan förbudet gnälldes det friskt men bara något år senare verkade alla ha ändrat uppfattning. Idag saknar ingen, inte ens rökarna själva, tiden då man kunde tända en cigarett inne på restaurangen och blåsa rök i ansiktet på övriga matgäster. Idag känns rökning inomhus så avlägset att man nästan undrar om det verkligen varit tillåtet eller om vi bara drömt alltsammans.

 

Så kommer det antagligen bli med det nya, utökade förbudet också. Vi kommer att vänja oss lika fort som australiensarna gjorde och om tio år när vi hittar ett gammalt exemplar av den här tidningen och läser denna krönika kommer vi förvånat höja på ögonbrynen och utbrista:

- Va, har man fått röka på uteserveringarna!

Låt EU växa på Balkan. När alla krav har uppfyllts. - Sydsvenskan @ 10:07:00 Permalink Fest & sånt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sommarens sista suck?

Börjar nästan bli tjatigt att berätta om alla härliga helger men nu kom det ytterligare en. Och den började på Härlig Pasta - med en härlig pasta och en halvhärlig pasta.Och härligt sällskap.
Sen på lördagen blev det en liten miniutflykt med Pölsemannen och sjömys.
4 november 2019 04:00
Och framåt kvällskvisten gick vi på releaseparty för en bok på Scandic Strömmen. Lite glamour var dag - gör nämligen magen glad.
På söndagen sken solen och vi drog ut till kusten. Först Tyrislöt...
...och sen Mon.
Halvera hennes arvode? Bisarrt, V. - Sydsvenskan
28 oktober 2019 17:34
Där vi käkade i båthuset. Och sen blev det faktiskt ett dopp i havet också. Härligt!
M och SD är i nuläget de enda riksdagspartier som driver på för en sådan möjlighet. I ett Sen mjukglass i Söderköping på vägen hem. Och sommaren fortsätter visst i veckan, så nu tjöööör vi!

en av Mint-modelll En 1993 Franklin ZR1-pappersförpackning. Corvette Chevrolet f970eejjs71042-Diecast & Vehicles

En Franklin Mint-modelll av en 1993 Chevrolet Corvette ZR1-pappersförpackning.