Lillebror Östlund blev vinnare – ”Extra skönt” Savox SB-2282SG Hög spänning Brushless Digital Servo Free ALU servo horn blå

Musikkrönika

Lugis lagkapten: ”Har inte tidigare upplevt en så rolig grupp”
HK Malmös ordförande Jörgen Rasmussen i samspråk med Simon Nyberg .

Har 00-talet verkligen existerat?

Någon där ute som minns 00-talet? Själv blir jag mer och mer övertygad om att det aldrig ägde rum.

 

För fem år sedan skrev jag en krönika i denna tidning med titeln "Ljuva 00-tal" där jag tog upp det märkliga faktum att en lång rad svenska popband på bara några år verkade ha raderats från musikhistorien. Jag nämnde ett 30-tal akter, bland annat The Concretes, I´m from Barcelona och Firefox AK, och skrev:

"Fantastiska band allihop - men redan mer eller mindre bortglömda. Det här var band som dominerade rockklubbar, topplistor, festivaler och musikjournalistik för bara fem-tio år sedan, men idag hör man aldrig musiken spelas i radio eller av dj:s, vilket är oerhört märkligt. Har jag bara drömt alltihop? Inte för att det råder någon brist på bra musik idag heller, men det är ju konstigt att ett helt decennium av finaste popmusik bara raderats ut från det kollektiva medvetandet."

 

Kan det vara så att vi helt enkelt gick direkt från 1999 till 2010? Ibland tycker jag mig få glimtar och korta minnesbilder från millenniets första decennium men de är så vaga och flyktiga att det förmodligen bara handlar om en glitch i systemet. För det känns som att jag precis ramlat ner i kaninhålet och insett att vi befinner oss i The Matrix. 00-talet ägde aldrig rum utan var bara en testkörning av en programvara, som dessutom raderades efteråt. Det är därför vi inte minns något av det förutom små snabba blänk då och då.

 

Och jag är inte ensam om den känslan. För en tid sedan förklarade en kompis att han inte mindes ett dugg av 00-talet. "Det är för mig vad Ozzys karriär är för honom - helt svart!", menade han och avslöjade att han inte kunde nämna en enda låt från decenniet.

Vi började googla och hittade en lista med 2000-talets hundra bästa låtar, enligt Rolling Stone Magazine. Vi kände knappt igen en låt. Amerie, Rilo Kiley och Daddy Yankee - vilka är det?

Men så skrollade vi ner till topp tio-listan och där fanns "Rolling in the deep" med Adele och den hade vi koll på. Fast då upptäckte vi att listan inte bara innehöll låtar från 00-talet utan även från 10-talet och "Rolling in the deep" släpptes - jajjamän - 2010.

Jag sa ju det: 00-talet har aldrig funnits.
Hampus Olsson var hundraprocentig och gjorde nio mål när HK Malmö vann enkelt över Redbergslid. @ 10:08:00 Permalink Savox SC-0241MG - Vattentäta 1 5 Scale 7.4V Digital Servo.17 555 - SavoS0241MG Savox SC-1251MG Låg profil HS Metal Gear Digital Servo w Free Alum Arm Horn Savox SC-1252MG Höghastighets lågprofil Servo Fria aluminiumservohorn Blå

Savox SC-1252MG Låg profil Super Speed Metal Gear Servo w Free svkonst Alum Horn

Ständigt denna Bill

Jaha, nu har den där smilfinken även nästlat sig in i mitt facebookflöde. Okej, klockan är glamorös och får godkänt, men grejen med att ha band som varken repar eller gör ny musik är ju att man ska slippa se varandra!
@ 09:02:00 Savox SC-1256TG High Torque Titanium Gear Digital Servo w Free svkonst Alum Horn Savox SC-1257TG Corless Digital Servo Free Aluminium servo horn Svkonst Savox SC-1257TG-BE Coreless Digital Servo svkonst Free Glitch Buster Trackbacks ()

Savox SC-1258TG High Speed Titanium Gear Digital Servo w Free Glitch Buster

Savox SC1258TG-CE Ryan Cavalieri Edition Corless Digita Servo w Free svkonst Horn

Sista doppet

Lugis utmaning – sammansvetsad lagmaskin utan stjärnor
Japp, det blev en sväng till Grebobadet igår också. Några sista dopp innan sommaren drog sin sista suck. Sen drog åskan och regnmolnen in och jag fattade piken och åkte hem.
@ 10:12:00 Savox SC-1267SG-BE High Torque Digital Servo svkonst Free Glitch Buster Tobi talar Kommentarer (0) Trackbacks ()


En dag på Glyttinge

Igår var jag på Glyttingebadet för första gången. Och det blir också sista gången för denna sommar eftersom det var sista öppna dagen för säsongen. Helt okej, men såklart inte lika bra som Grebobadet. Man kanske skulle dit idag igen?
@ 10:04:00 Savox SC-1268SG-BE High Torque Digital Servo svkonst Free Glitch Buster Savox SG1211MG High Torque High Voltage Metal Case Digital Glider Servo Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagsintervjun: Skvallertorget

Det blev indiepopbandet Skvallertorget som gjorde störst succé i Livekarusellens jämna distriktsfestival. Norrköpingskvintetten får nu äran att representera Östergötland i Livekarusellens Riksfinal på hemmaplan i Värmekyrkan den 1 juni.

 

Skvallertorget är ett nybildat band som består av Gustav Lind på trummor, Jona Andersson på bas, Elliott Hall på piano, Moa Knutas på elgitarr och sång och Vanna Mantefors på sång. Gruppen bildades i oktober när Vanna hade lite låtar och undrade om de andra ville sätta ihop ett band för att vara med i Livekarusellen.

- Eftersom vi går på De Geer-gymnasiet har vi spelat ihop men inte i den här konstellationen, berättar Moa som har bidragit med en av låtarna. Annars är det mest Vanna som kommer med låtidéer och sedan arrangerar bandet upp det tillsammans.

- Vi skapar ett sound som alla gillar och kan stå för, säger Jona.

- Alla i bandet kommer från olika musikaliska håll. Funk, musikal och jazz. Det var coolt när vi satte ihop det till en helhet, säger Moa.

 

Och det var också därför de valde namnet Skvallertorget som bandnamn. För att det är Norrköpings mest kaosartade mötesplats.

- Vi kommer från olika håll och möts här. Moa är från Katrineholm, Gustav och Vanna är från Norrköping, jag är från Rimforsa och Elliott från Boxholm säger Jona.

- Man vet inte om man kommer från Skvallertorget levande, säger Gustav.

- Och så är det med våra spelningar också, menar du?, säger Jona.

 

Första spelningen gick inget vidare men bandet blev snabbt bättre och sedan slutade det med att de gick och vann distriktsfestivalen på Skylten i Linköping.

- Det var skithäftigt. Det kom nog som en chock för alla, säger Jona.

- Vi hade aldrig tänkt att vi skulle vinna. Vi tänkte att vi kör så får vi se hur det går. Vissa av de andra banden var fantastiska så det var hård konkurrens, säger Vanna.

- Kromosomen var riktigt galna på scenen och bjöd på sig själva, säger Elliott.

- Vi har verkligen utvecklats som band av Livekarusellen. Vi har tagit till oss av kritiken och utvecklat vårt sound tillsammans, säger Gustav.

 

Nu väntar riksfinalen i Värmekyrkan i Norrköping den 1 juni där de får möta de andra distriktsrepresentanterna. Men de har inte riktigt hunnit kolla in konkurrensen än.

- Det var nåt 70-talsinfluerat band som verkar bli farliga, säger Moa.

- Och mycket hip hop, lägger Jona till.

- Men jag har aldrig tänkt på det som en tävling. Vi siktar på att ha så roligt vi kan. Det funkade bra förra gången, säger Gustav och fortsätter:

- Vi vill tacka alla som kom och kollade på oss i Livekarusellen. För annars hade det inte varit lika kul och då hade det inte blivit lika bra. Vi är jättetacksamma.

@ 10:02:00 Savox SV-1273TG Ultra Speed High Voltage Titanium Gear Digital ALU servo horn GD kultur Kommentarer (0) Trackbacks ()

Savox SW-1211SG Vattentäta Digital Servo Aluminum Case w Free svkonst Alum Horn

Höst-BBM

Igår hade The Producer och jag BBM och firade att nya entréskylten är uppe. Vi pratade bokningar och annat sköj, för nästa helg kör vi igång höstsäsongen. Först ut är Caj Karlsson som jag tycker alla ska gå och se.
Lillebror Östlund blev vinnare – ”Extra skönt” Sen hamnade vi på Taket för att smida ytterligare planer och det slutade med att vi fyllebokade att vi ska till Stockholm i maj 2020 och gå på synthkonsert.
@ 10:09:00 Permalink SB169 - AUDI R8 LMS N.6 NC 24H SPA 2017 RICHELMI-BERTHON-TRELUYER 1 43 modeLLINO Sc Förlaga SCCV01 Maserati Trofeo Presentation Trackbacks ()

SCA-1E 1 10 Scale Coyote 4WD Scaler RTR, (285mm hjulbas)

Skala bil 1 43 Toyota MR2 (1903

Skaldjursfest!

Sista omgången avgör Sävehofs öde - Sydsvenskan
HK Malmö breddar truppen – värvar från Ankaret
Igår var det dags för det årliga skaldjurssvullandet vid Tannefors slussar. Bella och jag har ju redan varit en gång, men man kan ju aldrig få för mycket av havets läckerheter. Järngänget var på plats och tydligen var det sista skaldjurskvällen för sommaren så det var ju gött att vi fick till det.
Lugis lagkapten: ”Har inte tidigare upplevt en så rolig grupp”
Sebastian Karlsson sköt fem mål för Sävehof. Arkivbild. Nu laddar vi för en eller kanske två kräftskivor, sen börjar skaldjurssäsongen gå mot sitt slut och det är dags att gå in i Oktoberfesternas härliga tid!
@ 09:55:00 Skalbil 1 43, Bentley Continental GT World Record bil ON Ice 321 km h 2007 Fest & sånt Skala bil 1 43, Ford Focus Coupe Cabriolet 2008 silver Skalbil 1 43, Maserati Kyalami 1982 Svkonst


Skalbil 1 43, Opel REKORD D - blå MET 1975

Vägen till Vita huset. Del 6

Niklas Mörk återkommer till Handbollsligan: ”Roligt att hjälpa ett topplag”
Går för SM-guld: ”Serien är skit samma”
Nu har jag bestämt mig. Mitt val är Elizabeth Warren.
Kamala Harris har ingen politik och har gjort för många misstag sedan första debatten. Det märks också i mätningarna, hon var uppe jämsides med Sanders och Warren på sisådär 15 men har nu sjunkit till runt 8. Kamala får nöja sig med att bli justitieminister, och hon blir säkert utmärkt som sådan. Men president, det ska Elizabeth Warren bli.
Hennes catchfrase har blivit "I´ve got a plan for that", och hon har verkligen en genomarbetad lösning för i princip alla politiska frågor. Nu har det även börjat märkas i opinionssiffror och publikskaror på hennes möten.
Gick det att samla tankarna före match? Biden är fortfarande störst men går stadigt neråt i mätningarna. I flera är Warren och Sanders precis hack i häl, och ibland jämsides. Och då borde man dessutom lägga ihop deras siffror, eftersom båda tillhör den progressiva falangen och deras fans sannolikt kommer att rösta på den av de två som blir kvar till slutet.
Trump har även fått några utmanare bland republikanerna. De kommer såklart inte att besegra honom, men de kan vingklippa honom en smula. De kommer ju inte attackera hans politik utan hans person, vilket är bra. Låt republikanerna sköta den biten så kan demokraternas kandidat attackera hans (brist på) politik.
Ett annat tecken på att Warren är på gång är att Trump börjar bli nervös. Nu har han börjat twittra att bilderna på hennes "crowdsizes" är fejkade för att se större ut än vad de är...
@ 09:42:00 skala Tung Duty Equipmänt Tower typen2 För 1 14 Tamiya Scania MAN Bens Mall 1 18 1963 Chevrolet Corvair Coupe (Autumn guld) Scale modelll 1 18 Buick Estate Wagon, metallisk grön Holzoptik, 1974 Skala modelll 1 18 Lancia Stratos Stradale

Skala modelll 1 43 Dodge Viper Cabrio silver 1993

Vi åker till Grebo - när det är +28

Utan sin bäste målskytt för säsongen kunde inte Lugi rubba serieledaren.
Storseger för HK Malmö – vann med elva bollar - Sydsvenskan Blev en dag vid Grebobadet igår också. Eller Åtvidabergs kommuns enda internationella hamn som Willy Joelsson brukar säga. Idag då? Ja, vi får se...
@ 10:06:00 Permalink Skala modelll 1 43 Opel Admiral 1969 Beige Skalenlig modelll 1 43, BETTLEY MULSANNE –2010 - röd METALLIC Skalenlig modelll 1 43, Renault 19 Cabriolet silver 1992


Skalenlig modelll 1 18 Alfa Romeo Tipo B P3 Aerodimica, röd, 1934

SGG i blaskan

Jag vet inte vem han är, men igår pryddes Correns omslag av en gubbe i Sköna Gröna Grebo-tröja. Coolt.

Skala modelll 1 18 Kaiser Henry J Gasser orange saknad länk 1951

Heja Greta!

Nu är Greta Thunberg framme i New York. Fan, vilken rolig resa det måste ha varit. Bra jobbat!
Som svensk och världsmedborgare är man ju superstolt över henne. Och som det står på seglet: "Unite behind the science".
Lugis jättetalang tillbaka igen @ 19:28:38 Permalink Skala modelll 1 18 UAZ-452A sanitärt 1972 Skala modelll 1 43 trådbusss YATB-3, tvådörrblått grädde 1938 Trackbacks ()

Skalad modelll busss 1 43 ZIS-155 blå-gul

Skala för modelllbil 1 18 Ford Escort RS Cosworth, 1992 (röd)

Äntligen!

Lugis tränare Tomas Axnér.
Här har man skrivit för Nolltretton i säkert över 15 år men aldrig fått vara med på nån vingelbild. Men nu har det hänt! Yes!
Övertygade vinst för unga Lundalaget.  
@ 10:07:00 Permalink Skalad modelllbil 1 43 ALFA ROMEO 2000 Praho Touringa 1960 Dark grön Skala för modelllbil 1 43 BUGATTI Typ 40 Roadster 1929 Svkonst gul Trackbacks ()

Skala för modelllbil 1 43 FERRARI 212 Inter Coupe Vignole 1953 Svkonst metallisk grön

Vi åker till Grebo - när det är sol!

Åkte ut till Grebobadet igår. Dunderskönt i vattnet och inget folk (till en början). Troligtvis blir det samma sak idag.
@ 09:42:00 Skalade modelllbil 1 43 MASERATI Mexico Speciale av Frua 1967 vit Tobi talar Skalade modelllbil 1 43 Rometsch Lawrence Congrönible Trackbacks ()

Släpvagn med skalformat 1 43 KRAZ 255 B AC-8, 5 Aeroflot

Skala modellllastbil 1 43 GAZ-53A GZSA-3723 Autoclave

Krogkrönika

Uteserveringar utan bolmande

 

I år är första sommaren som vi inte får röka på uteserveringarna. Hur ska det gå, kommer vi att överleva? På något sätt känns det som att vi har haft den debatten en gång tidigare...

 

Första gången jag besökte Australien var i januari 2010. Jag landade i Brisbane på självaste Australia Day och gav mig ut på stan för att fira ankomsten med en kall Coopers på närmsta uteservering. När jag satt där märkte jag hur folk omkring mig lämnade sina fulla öl och gick ut från uteserveringen. Märkligt, men Australien är ju ett udda land på många sätt, tänkte jag innan jag insåg att anledningen var att de gick ut på gatan för att röka. Enligt lag var de tvungna att stå ett visst antal meter utanför uteserveringen om de ville tända sig en cigarett.

 

Nu har vi fått en motsvarande lag i Sverige. I början på 2018 lade regeringen fram ett förslag om att införa rökförbud på flera allmänna platser och i december ställde sig riksdagens socialutskott bakom förslaget som kommer att träda i kraft den 1 juli. Förslaget rör förbud på flera nya platser utomhus. Det handlar om tågperronger, busshållplatser, lekplatser och idrottsplatser samt uteserveringar. Målet är att minska svenskarnas bruk av tobak för att nå det mål man har om ett rökfritt Sverige 2025.

 

En majoritet av svenska folket står bakom förslaget men de gamla vanliga olyckskorparna har såklart varit ute och kraxat som de alltid gör. "Nu kommer jag sluta gå på krogen". "Det här kommer innebära dödsstöten för restaurangerna". "Vart är det här landet på väg? Snart är väl allt roligt förbjudet". Ungefär så har det låtit på sina håll...och visst klingar det bekant på något sätt?

 

För precis så gick tongångarna när Sverige införde rökförbud inne på krogen den 1 juni 2005. Innan förbudet gnälldes det friskt men bara något år senare verkade alla ha ändrat uppfattning. Idag saknar ingen, inte ens rökarna själva, tiden då man kunde tända en cigarett inne på restaurangen och blåsa rök i ansiktet på övriga matgäster. Idag känns rökning inomhus så avlägset att man nästan undrar om det verkligen varit tillåtet eller om vi bara drömt alltsammans.

 

Så kommer det antagligen bli med det nya, utökade förbudet också. Vi kommer att vänja oss lika fort som australiensarna gjorde och om tio år när vi hittar ett gammalt exemplar av den här tidningen och läser denna krönika kommer vi förvånat höja på ögonbrynen och utbrista:

- Va, har man fått röka på uteserveringarna!

Ystadtränaren Jerry Hallbäck bara log efteråt. @ 10:07:00 Permalink Fest & sånt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sommarens sista suck?

Börjar nästan bli tjatigt att berätta om alla härliga helger men nu kom det ytterligare en. Och den började på Härlig Pasta - med en härlig pasta och en halvhärlig pasta.Och härligt sällskap.
Sen på lördagen blev det en liten miniutflykt med Pölsemannen och sjömys.
Lugis glädjebygge: ”Aldrig haft så bra stämning”
Och framåt kvällskvisten gick vi på releaseparty för en bok på Scandic Strömmen. Lite glamour var dag - gör nämligen magen glad.
På söndagen sken solen och vi drog ut till kusten. Först Tyrislöt...
...och sen Mon.
Zoran Roganovic-tränade Guif på besök.
HK Malmös tränare Stian Tønnesen.
Där vi käkade i båthuset. Och sen blev det faktiskt ett dopp i havet också. Härligt!
Lugitränaren Tomas Axnér var inte så missnöjd efter 31-34 mot Ystads IF. Sen mjukglass i Söderköping på vägen hem. Och sommaren fortsätter visst i veckan, så nu tjöööör vi!

50 1 00194 ROS SKALE TELEHR 305C SENNEBOGEN f970ebnjk82534-Diecast & Vehicles

ROS 00194 1 50 SKALE SENNEBOGEN 305C TELEHR