Grupp A: Nederländerna, Norge, Serbien, Slovenien, Angola, Kuba. BRITANINS Mycket RARE- Britains Pre War- (1940) Förenta staternas monoplan med pilot

Musikkrönika

Sävehofs Johanna Forsberg låg bakom CL-segern mot Banik Most. Arkivbild.
Zachrisson: ”Fruktansvärt tufft just nu”

Har 00-talet verkligen existerat?

Någon där ute som minns 00-talet? Själv blir jag mer och mer övertygad om att det aldrig ägde rum.

 

För fem år sedan skrev jag en krönika i denna tidning med titeln "Ljuva 00-tal" där jag tog upp det märkliga faktum att en lång rad svenska popband på bara några år verkade ha raderats från musikhistorien. Jag nämnde ett 30-tal akter, bland annat The Concretes, I´m from Barcelona och Firefox AK, och skrev:

"Fantastiska band allihop - men redan mer eller mindre bortglömda. Det här var band som dominerade rockklubbar, topplistor, festivaler och musikjournalistik för bara fem-tio år sedan, men idag hör man aldrig musiken spelas i radio eller av dj:s, vilket är oerhört märkligt. Har jag bara drömt alltihop? Inte för att det råder någon brist på bra musik idag heller, men det är ju konstigt att ett helt decennium av finaste popmusik bara raderats ut från det kollektiva medvetandet."

 

Kan det vara så att vi helt enkelt gick direkt från 1999 till 2010? Ibland tycker jag mig få glimtar och korta minnesbilder från millenniets första decennium men de är så vaga och flyktiga att det förmodligen bara handlar om en glitch i systemet. För det känns som att jag precis ramlat ner i kaninhålet och insett att vi befinner oss i The Matrix. 00-talet ägde aldrig rum utan var bara en testkörning av en programvara, som dessutom raderades efteråt. Det är därför vi inte minns något av det förutom små snabba blänk då och då.

 

Och jag är inte ensam om den känslan. För en tid sedan förklarade en kompis att han inte mindes ett dugg av 00-talet. "Det är för mig vad Ozzys karriär är för honom - helt svart!", menade han och avslöjade att han inte kunde nämna en enda låt från decenniet.

Vi började googla och hittade en lista med 2000-talets hundra bästa låtar, enligt Rolling Stone Magazine. Vi kände knappt igen en låt. Amerie, Rilo Kiley och Daddy Yankee - vilka är det?

Men så skrollade vi ner till topp tio-listan och där fanns "Rolling in the deep" med Adele och den hade vi koll på. Fast då upptäckte vi att listan inte bara innehöll låtar från 00-talet utan även från 10-talet och "Rolling in the deep" släpptes - jajjamän - 2010.

Jag sa ju det: 00-talet har aldrig funnits.
Björn Wallenberg - Sydsvenskan @ 10:08:00 Permalink Britannis Vintage Lead Royal Navy Gun Landing Pkonsty BRITANN VILD VIST ÅTGÄRDER SOM SÄTTER ny SEALERAD UTRUSTNING BRITANS VÄRLDSPOL 1 23108 1917-18 U.S. MORTAR CRAPUILLOT MIB

Britannis WW1 British Royal Field Artilleri 18 Pound Gun besättning L E 064 500 23021

Ständigt denna Bill

Jaha, nu har den där smilfinken även nästlat sig in i mitt facebookflöde. Okej, klockan är glamorös och får godkänt, men grejen med att ha band som varken repar eller gör ny musik är ju att man ska slippa se varandra!
@ 09:02:00 BRITANS ZULU WAR Ltd Ed British Surgeon Reynolds som opererar korpral Allen BRITANS ZULU WAR 20069.24 e LIVSMEDELSTRATER BEARER SET BRITANS ZULU WAR TACTISK SCENES.20082.OX WAGON BARRICADE MED MEALIE väskaS. Trackbacks ()

Britains Boxed Set 138- Franska Cuirassiers.Före kriget.

Britter Sällsynta Set 1511 - Brittiska poliser.Före kriget

Sista doppet

Semifinalerna spelas i Hamburg på fredag.
Japp, det blev en sväng till Grebobadet igår också. Några sista dopp innan sommaren drog sin sista suck. Sen drog åskan och regnmolnen in och jag fattade piken och åkte hem.
@ 10:12:00 Brittiska Nr. 341 Brittiska maskingehör Sektion av 6 Tobi talar Kommentarer (0) Trackbacks ()


En dag på Glyttinge

Igår var jag på Glyttingebadet för första gången. Och det blir också sista gången för denna sommar eftersom det var sista öppna dagen för säsongen. Helt okej, men såklart inte lika bra som Grebobadet. Man kanske skulle dit idag igen?
@ 10:04:00 British Airborne Army Stkonster Set Bolt Action WWII Warlord Games Models Nya Brittisk Grenadier vid American Revolutionary War Tin Målad Toy SoldierKonst Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagsintervjun: Skvallertorget

Det blev indiepopbandet Skvallertorget som gjorde störst succé i Livekarusellens jämna distriktsfestival. Norrköpingskvintetten får nu äran att representera Östergötland i Livekarusellens Riksfinal på hemmaplan i Värmekyrkan den 1 juni.

 

Skvallertorget är ett nybildat band som består av Gustav Lind på trummor, Jona Andersson på bas, Elliott Hall på piano, Moa Knutas på elgitarr och sång och Vanna Mantefors på sång. Gruppen bildades i oktober när Vanna hade lite låtar och undrade om de andra ville sätta ihop ett band för att vara med i Livekarusellen.

- Eftersom vi går på De Geer-gymnasiet har vi spelat ihop men inte i den här konstellationen, berättar Moa som har bidragit med en av låtarna. Annars är det mest Vanna som kommer med låtidéer och sedan arrangerar bandet upp det tillsammans.

- Vi skapar ett sound som alla gillar och kan stå för, säger Jona.

- Alla i bandet kommer från olika musikaliska håll. Funk, musikal och jazz. Det var coolt när vi satte ihop det till en helhet, säger Moa.

 

Och det var också därför de valde namnet Skvallertorget som bandnamn. För att det är Norrköpings mest kaosartade mötesplats.

- Vi kommer från olika håll och möts här. Moa är från Katrineholm, Gustav och Vanna är från Norrköping, jag är från Rimforsa och Elliott från Boxholm säger Jona.

- Man vet inte om man kommer från Skvallertorget levande, säger Gustav.

- Och så är det med våra spelningar också, menar du?, säger Jona.

 

Första spelningen gick inget vidare men bandet blev snabbt bättre och sedan slutade det med att de gick och vann distriktsfestivalen på Skylten i Linköping.

- Det var skithäftigt. Det kom nog som en chock för alla, säger Jona.

- Vi hade aldrig tänkt att vi skulle vinna. Vi tänkte att vi kör så får vi se hur det går. Vissa av de andra banden var fantastiska så det var hård konkurrens, säger Vanna.

- Kromosomen var riktigt galna på scenen och bjöd på sig själva, säger Elliott.

- Vi har verkligen utvecklats som band av Livekarusellen. Vi har tagit till oss av kritiken och utvecklat vårt sound tillsammans, säger Gustav.

 

Nu väntar riksfinalen i Värmekyrkan i Norrköping den 1 juni där de får möta de andra distriktsrepresentanterna. Men de har inte riktigt hunnit kolla in konkurrensen än.

- Det var nåt 70-talsinfluerat band som verkar bli farliga, säger Moa.

- Och mycket hip hop, lägger Jona till.

- Men jag har aldrig tänkt på det som en tävling. Vi siktar på att ha så roligt vi kan. Det funkade bra förra gången, säger Gustav och fortsätter:

- Vi vill tacka alla som kom och kollade på oss i Livekarusellen. För annars hade det inte varit lika kul och då hade det inte blivit lika bra. Vi är jättetacksamma.

@ 10:02:00 British RC svkonst Mahogany Chess Set och Cotton väska kultur Kommentarer (0) Trackbacks ()

BRITTISH leksak SOLDIER COMPAny SET 59 BRITSH WWWI MONTERAD LAND 1916

Höst-BBM

Igår hade The Producer och jag BBM och firade att nya entréskylten är uppe. Vi pratade bokningar och annat sköj, för nästa helg kör vi igång höstsäsongen. Först ut är Caj Karlsson som jag tycker alla ska gå och se.
Grupp A: Nederländerna, Norge, Serbien, Slovenien, Angola, Kuba. Sen hamnade vi på Taket för att smida ytterligare planer och det slutade med att vi fyllebokade att vi ska till Stockholm i maj 2020 och gå på synthkonsert.
@ 10:09:00 Permalink BRM gul REF.C37 EXIN MEX BRM MINI COOPER - GULF n.21 Trackbacks ()

Brm TTS16 Slotbil Fiat Abkonsth 1000tcr GulfsCampionato Turismo 1973

BRM096B BRM MINI COOPER blå UNION JACK 1 24 SKALE SLOT bil

Skaldjursfest!

Palicka inför ödesmatchen: ”Gillar att inte vara omtyckt”
Hon står utanför 18-mannatruppen, men ingår i bruttotruppen.
Igår var det dags för det årliga skaldjurssvullandet vid Tannefors slussar. Bella och jag har ju redan varit en gång, men man kan ju aldrig få för mycket av havets läckerheter. Järngänget var på plats och tydligen var det sista skaldjurskvällen för sommaren så det var ju gött att vi fick till det.
Sävehofs Johanna Forsberg låg bakom CL-segern mot Banik Most. Arkivbild.
Sverige ute ur VM – så var matchen mot Danmark minut för minut Nu laddar vi för en eller kanske två kräftskivor, sen börjar skaldjurssäsongen gå mot sitt slut och det är dags att gå in i Oktoberfesternas härliga tid!
@ 09:55:00 Brokk Gspringaagsson, Lord-Magnate of Barak-Nar KOMMISSIONEN för målning Fest & sånt Bronco NB5024 1 350 USS ny York LPD-21 Brooklin CSV02 - 1954 Studbaker Conestoga Ambulet - Fato in Inghilterra


Bspringaa och vit Rocking Horse.Används män i bra skick.Rök fritt hem.

Vägen till Vita huset. Del 6

Sabina Jacobsen ersätts i truppen av debutanten Kristin Thorleifsdóttir, 21, från H65 Höör.
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S): ”En mörk kväll och natt i Malmö”
Nu har jag bestämt mig. Mitt val är Elizabeth Warren.
Kamala Harris har ingen politik och har gjort för många misstag sedan första debatten. Det märks också i mätningarna, hon var uppe jämsides med Sanders och Warren på sisådär 15 men har nu sjunkit till runt 8. Kamala får nöja sig med att bli justitieminister, och hon blir säkert utmärkt som sådan. Men president, det ska Elizabeth Warren bli.
Hennes catchfrase har blivit "I´ve got a plan for that", och hon har verkligen en genomarbetad lösning för i princip alla politiska frågor. Nu har det även börjat märkas i opinionssiffror och publikskaror på hennes möten.
Andreas Palicka blir en nyckelspelare i måstematchen mot Danmark. Biden är fortfarande störst men går stadigt neråt i mätningarna. I flera är Warren och Sanders precis hack i häl, och ibland jämsides. Och då borde man dessutom lägga ihop deras siffror, eftersom båda tillhör den progressiva falangen och deras fans sannolikt kommer att rösta på den av de två som blir kvar till slutet.
Trump har även fått några utmanare bland republikanerna. De kommer såklart inte att besegra honom, men de kan vingklippa honom en smula. De kommer ju inte attackera hans politik utan hans person, vilket är bra. Låt republikanerna sköta den biten så kan demokraternas kandidat attackera hans (brist på) politik.
Ett annat tecken på att Warren är på gång är att Trump börjar bli nervös. Nu har han börjat twittra att bilderna på hennes "crowdsizes" är fejkade för att se större ut än vad de är...
@ 09:42:00 Bruce Lee Min kampkonst filosofi BRUMM BM0512-RS FERRARI 312 T4 G.VILLENEUVE 1979 N12 FRANKRIKE RUOTE STERZANTI 1 43 BS32 britter 202 Bly Togoland Warriors i originalruta BTC-rep över 325 ft (Extra vit No Core) (BTC4) -Bus

BTS BT21, officiellt autentiskt godshanteringasmetalbricka Wappen Ver 8SET-spårning DSAMë

Vi åker till Grebo - när det är +28

Grupp D: Ryssland, Sverige, Japan, Kina, Argentina, Kongo-Kinshasa.
Förenade Care tar över kommunala hemtjänsten i Staffanstorp Blev en dag vid Grebobadet igår också. Eller Åtvidabergs kommuns enda internationella hamn som Willy Joelsson brukar säga. Idag då? Ja, vi får se...
@ 10:06:00 Permalink BTS BT21 Officiella Varor Sann Trådlös Stereoknoppar blåtooth Earphone Expedited B 65533,65533; cker B 65533;65533; 181 Bestman Tyska modelllplan Buffalo Bob Smith Tin Toy Pkonst för Howdy Doody Piano Toy


B 65533;65533; hler Trafo SLOT bil RACE TRACK POWER TRANSFORMER 220 Volt --12 Volt Output NMB

SGG i blaskan

Jag vet inte vem han är, men igår pryddes Correns omslag av en gubbe i Sköna Gröna Grebo-tröja. Coolt.

Bygg Mallards tågnummer 1-130 Fyll i nya med delar Hatchette

Heja Greta!

Nu är Greta Thunberg framme i New York. Fan, vilken rolig resa det måste ha varit. Bra jobbat!
Som svensk och världsmedborgare är man ju superstolt över henne. Och som det står på seglet: "Unite behind the science".
3 november 2019 20:28 @ 19:28:38 Permalink Byggt Dioramakrasch Spitfire Mk.IXc Tamiya 1 32 repa och eftermarknad Bulkakryliska färguppsättningar för barn, 24 individuella uppsättningar av 12 Färgade målningar A Glit Trackbacks ()

Bullmark Baximu Mini Soft Vinyl R Etro Leksaker

Bullmark Luminescence TWINTAIL Soft Vinyl Figur Docl Softvi Reprint Ny

Äntligen!

Handbollslandslaget gjorde ett tappert försök i måstematchen.
Här har man skrivit för Nolltretton i säkert över 15 år men aldrig fått vara med på nån vingelbild. Men nu har det hänt! Yes!
Johanna Westberg, 29 år, vänsternio, Nykøbing Falster.  
@ 10:07:00 Permalink Bullmark Soft Vinyl Gango Standard Storlek R Etro Etro Leksaker Bulmaac Pegasa Alien R Etro Toys Edition Series Collection Special Excellent Trackbacks ()

Bunde of 4 Dolls Vintage Old sub Packaging Antique Doll

Vi åker till Grebo - när det är sol!

Åkte ut till Grebobadet igår. Dunderskönt i vattnet och inget folk (till en början). Troligtvis blir det samma sak idag.
@ 09:42:00 BURAGO BU16001R FERRIRI LA FERRARRI 2013 röd 1 18 modeLLINO DIE CAST modeLL compat Tobi talar Busch Environnemänt - BUE10259 - Modelisme Ferroviaire - Bornes Kilometriques Trackbacks ()

Busti Politici politiker Tatcher, Koll, Regan, figuren pvc uk usa 80

Buzz ljusyear Laser Blast Buzz ljusyear med leksaksleksaker för vapen.Japan

Krogkrönika

Uteserveringar utan bolmande

 

I år är första sommaren som vi inte får röka på uteserveringarna. Hur ska det gå, kommer vi att överleva? På något sätt känns det som att vi har haft den debatten en gång tidigare...

 

Första gången jag besökte Australien var i januari 2010. Jag landade i Brisbane på självaste Australia Day och gav mig ut på stan för att fira ankomsten med en kall Coopers på närmsta uteservering. När jag satt där märkte jag hur folk omkring mig lämnade sina fulla öl och gick ut från uteserveringen. Märkligt, men Australien är ju ett udda land på många sätt, tänkte jag innan jag insåg att anledningen var att de gick ut på gatan för att röka. Enligt lag var de tvungna att stå ett visst antal meter utanför uteserveringen om de ville tända sig en cigarett.

 

Nu har vi fått en motsvarande lag i Sverige. I början på 2018 lade regeringen fram ett förslag om att införa rökförbud på flera allmänna platser och i december ställde sig riksdagens socialutskott bakom förslaget som kommer att träda i kraft den 1 juli. Förslaget rör förbud på flera nya platser utomhus. Det handlar om tågperronger, busshållplatser, lekplatser och idrottsplatser samt uteserveringar. Målet är att minska svenskarnas bruk av tobak för att nå det mål man har om ett rökfritt Sverige 2025.

 

En majoritet av svenska folket står bakom förslaget men de gamla vanliga olyckskorparna har såklart varit ute och kraxat som de alltid gör. "Nu kommer jag sluta gå på krogen". "Det här kommer innebära dödsstöten för restaurangerna". "Vart är det här landet på väg? Snart är väl allt roligt förbjudet". Ungefär så har det låtit på sina håll...och visst klingar det bekant på något sätt?

 

För precis så gick tongångarna när Sverige införde rökförbud inne på krogen den 1 juni 2005. Innan förbudet gnälldes det friskt men bara något år senare verkade alla ha ändrat uppfattning. Idag saknar ingen, inte ens rökarna själva, tiden då man kunde tända en cigarett inne på restaurangen och blåsa rök i ansiktet på övriga matgäster. Idag känns rökning inomhus så avlägset att man nästan undrar om det verkligen varit tillåtet eller om vi bara drömt alltsammans.

 

Så kommer det antagligen bli med det nya, utökade förbudet också. Vi kommer att vänja oss lika fort som australiensarna gjorde och om tio år när vi hittar ett gammalt exemplar av den här tidningen och läser denna krönika kommer vi förvånat höja på ögonbrynen och utbrista:

- Va, har man fått röka på uteserveringarna!

Jägare betalade för jaktmark som inte fanns – par åtalas @ 10:07:00 Permalink Fest & sånt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sommarens sista suck?

Börjar nästan bli tjatigt att berätta om alla härliga helger men nu kom det ytterligare en. Och den började på Härlig Pasta - med en härlig pasta och en halvhärlig pasta.Och härligt sällskap.
Sen på lördagen blev det en liten miniutflykt med Pölsemannen och sjömys.
Lugitränaren Dragan Brljevic fick fler namn på skadelistan.
Och framåt kvällskvisten gick vi på releaseparty för en bok på Scandic Strömmen. Lite glamour var dag - gör nämligen magen glad.
På söndagen sken solen och vi drog ut till kusten. Först Tyrislöt...
...och sen Mon.
Bäddat för jättefest i Malmö - men för mycket fixad lottning
Doder har lämnat läktaren: ”Känns riktigt bra” - Sydsvenskan
Där vi käkade i båthuset. Och sen blev det faktiskt ett dopp i havet också. Härligt!
Blev slagen i magen av två gärningsmän. Sen mjukglass i Söderköping på vägen hem. Och sommaren fortsätter visst i veckan, så nu tjöööör vi!

Ultraman Angel Fallen Brand Belial särskildeffekter Inferno Heaven f970ezgna11141-TV- och filmkaraktärsleksaker

Brand Fallen Angel Ultraman Belial Heaven Inferno särskildeffekter