Redhawkspusslet inför 2020/21 måste läggas tidigt 1 18 Norev 2013 Citroen DS3 Racing svkonst w guld Top Diecast Modell svkonst 181547

Musikkrönika

Topplaget Kais Mora vann stort.
Nicolai Meyer, forward, ny från Södertälje.

Har 00-talet verkligen existerat?

Någon där ute som minns 00-talet? Själv blir jag mer och mer övertygad om att det aldrig ägde rum.

 

För fem år sedan skrev jag en krönika i denna tidning med titeln "Ljuva 00-tal" där jag tog upp det märkliga faktum att en lång rad svenska popband på bara några år verkade ha raderats från musikhistorien. Jag nämnde ett 30-tal akter, bland annat The Concretes, I´m from Barcelona och Firefox AK, och skrev:

"Fantastiska band allihop - men redan mer eller mindre bortglömda. Det här var band som dominerade rockklubbar, topplistor, festivaler och musikjournalistik för bara fem-tio år sedan, men idag hör man aldrig musiken spelas i radio eller av dj:s, vilket är oerhört märkligt. Har jag bara drömt alltihop? Inte för att det råder någon brist på bra musik idag heller, men det är ju konstigt att ett helt decennium av finaste popmusik bara raderats ut från det kollektiva medvetandet."

 

Kan det vara så att vi helt enkelt gick direkt från 1999 till 2010? Ibland tycker jag mig få glimtar och korta minnesbilder från millenniets första decennium men de är så vaga och flyktiga att det förmodligen bara handlar om en glitch i systemet. För det känns som att jag precis ramlat ner i kaninhålet och insett att vi befinner oss i The Matrix. 00-talet ägde aldrig rum utan var bara en testkörning av en programvara, som dessutom raderades efteråt. Det är därför vi inte minns något av det förutom små snabba blänk då och då.

 

Och jag är inte ensam om den känslan. För en tid sedan förklarade en kompis att han inte mindes ett dugg av 00-talet. "Det är för mig vad Ozzys karriär är för honom - helt svart!", menade han och avslöjade att han inte kunde nämna en enda låt från decenniet.

Vi började googla och hittade en lista med 2000-talets hundra bästa låtar, enligt Rolling Stone Magazine. Vi kände knappt igen en låt. Amerie, Rilo Kiley och Daddy Yankee - vilka är det?

Men så skrollade vi ner till topp tio-listan och där fanns "Rolling in the deep" med Adele och den hade vi koll på. Fast då upptäckte vi att listan inte bara innehöll låtar från 00-talet utan även från 10-talet och "Rolling in the deep" släpptes - jajjamän - 2010.

Jag sa ju det: 00-talet har aldrig funnits.
Ny förlust för AIK – då förändras ledarstaben @ 10:08:00 Permalink 1 18 Norev Citroen CX 2000 1974 - DELTA blå METALLIC 181523 cochesestecala 1 18 Norev Peugeot 205.6 Gti(modifierad trim)superliter guldhjul 1 18 Norev Porsche 935 KREMER Daytona 24H Diecast Model bil vit 18738

1 18 Opel Astra V8 Coupe DTM 2000 T.Scheider

Ständigt denna Bill

Jaha, nu har den där smilfinken även nästlat sig in i mitt facebookflöde. Okej, klockan är glamorös och får godkänt, men grejen med att ha band som varken repar eller gör ny musik är ju att man ska slippa se varandra!
@ 09:02:00 1 18 Otto Bmw M1 Groupe B OT126 1 18 Otto GT Spirit Audi Quattro Sport Gr.B 1984 Pikes Peak Rally OT591 1 18 Otto GT Spirit Opel Manta 400 R GroupB w rödhmans 1983 San Remo OT761 Trackbacks ()

1 18 Otto Mercedes-Benz 500CE Coupe AMG OT641

1 18 Otto Models Renault 16V 16S Cabrio Cabriolet OT673 cochesestecala

Sista doppet

Iksu har kvitterat i innebandyns semifinalserie mot Täby. Den regerande mästaren vann…
Japp, det blev en sväng till Grebobadet igår också. Några sista dopp innan sommaren drog sin sista suck. Sen drog åskan och regnmolnen in och jag fattade piken och åkte hem.
@ 10:12:00 1 18 PAGANI HUAYRA GT bilS WELLY (blå) Tobi talar Kommentarer (0) Trackbacks ()


En dag på Glyttinge

Igår var jag på Glyttingebadet för första gången. Och det blir också sista gången för denna sommar eftersom det var sista öppna dagen för säsongen. Helt okej, men såklart inte lika bra som Grebobadet. Man kanske skulle dit idag igen?
@ 10:04:00 1 18 PEUGEOT 205 TURKO 16 T16 SOLIDO TUNING 1 18 Porsche 911 18 Skalbil Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagsintervjun: Skvallertorget

Det blev indiepopbandet Skvallertorget som gjorde störst succé i Livekarusellens jämna distriktsfestival. Norrköpingskvintetten får nu äran att representera Östergötland i Livekarusellens Riksfinal på hemmaplan i Värmekyrkan den 1 juni.

 

Skvallertorget är ett nybildat band som består av Gustav Lind på trummor, Jona Andersson på bas, Elliott Hall på piano, Moa Knutas på elgitarr och sång och Vanna Mantefors på sång. Gruppen bildades i oktober när Vanna hade lite låtar och undrade om de andra ville sätta ihop ett band för att vara med i Livekarusellen.

- Eftersom vi går på De Geer-gymnasiet har vi spelat ihop men inte i den här konstellationen, berättar Moa som har bidragit med en av låtarna. Annars är det mest Vanna som kommer med låtidéer och sedan arrangerar bandet upp det tillsammans.

- Vi skapar ett sound som alla gillar och kan stå för, säger Jona.

- Alla i bandet kommer från olika musikaliska håll. Funk, musikal och jazz. Det var coolt när vi satte ihop det till en helhet, säger Moa.

 

Och det var också därför de valde namnet Skvallertorget som bandnamn. För att det är Norrköpings mest kaosartade mötesplats.

- Vi kommer från olika håll och möts här. Moa är från Katrineholm, Gustav och Vanna är från Norrköping, jag är från Rimforsa och Elliott från Boxholm säger Jona.

- Man vet inte om man kommer från Skvallertorget levande, säger Gustav.

- Och så är det med våra spelningar också, menar du?, säger Jona.

 

Första spelningen gick inget vidare men bandet blev snabbt bättre och sedan slutade det med att de gick och vann distriktsfestivalen på Skylten i Linköping.

- Det var skithäftigt. Det kom nog som en chock för alla, säger Jona.

- Vi hade aldrig tänkt att vi skulle vinna. Vi tänkte att vi kör så får vi se hur det går. Vissa av de andra banden var fantastiska så det var hård konkurrens, säger Vanna.

- Kromosomen var riktigt galna på scenen och bjöd på sig själva, säger Elliott.

- Vi har verkligen utvecklats som band av Livekarusellen. Vi har tagit till oss av kritiken och utvecklat vårt sound tillsammans, säger Gustav.

 

Nu väntar riksfinalen i Värmekyrkan i Norrköping den 1 juni där de får möta de andra distriktsrepresentanterna. Men de har inte riktigt hunnit kolla in konkurrensen än.

- Det var nåt 70-talsinfluerat band som verkar bli farliga, säger Moa.

- Och mycket hip hop, lägger Jona till.

- Men jag har aldrig tänkt på det som en tävling. Vi siktar på att ha så roligt vi kan. Det funkade bra förra gången, säger Gustav och fortsätter:

- Vi vill tacka alla som kom och kollade på oss i Livekarusellen. För annars hade det inte varit lika kul och då hade det inte blivit lika bra. Vi är jättetacksamma.

@ 10:02:00 1 18 Porsche 911 RS 1995 Tysklands cup UT modeLLER kultur Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 18 Porsche 956L Ickx Bell 1St24H Le Mans 1982

Höst-BBM

Igår hade The Producer och jag BBM och firade att nya entréskylten är uppe. Vi pratade bokningar och annat sköj, för nästa helg kör vi igång höstsäsongen. Först ut är Caj Karlsson som jag tycker alla ska gå och se.
Redhawkspusslet inför 2020/21 måste läggas tidigt Sen hamnade vi på Taket för att smida ytterligare planer och det slutade med att vi fyllebokade att vi ska till Stockholm i maj 2020 och gå på synthkonsert.
@ 10:09:00 Permalink 1 18 R&R 2017 KASEY KAHNE IRacing DIE CAST SPRINT bil. 1 18 röd BULL tävlings RENAULT RB6 SEBASTIAN VETTEL ABU DHABI 2010 World CHAMPION Trackbacks ()

1 18 RIKO BMW 328 rally bspringaa bd

1 18 Samurai Toyota Crown Athletes S Hybrid Om Gräs

Skaldjursfest!

Bärande väggar på plats i Malmös lagbygge - Sydsvenskan
Vi har haft kontakt då och då
Igår var det dags för det årliga skaldjurssvullandet vid Tannefors slussar. Bella och jag har ju redan varit en gång, men man kan ju aldrig få för mycket av havets läckerheter. Järngänget var på plats och tydligen var det sista skaldjurskvällen för sommaren så det var ju gött att vi fick till det.
Topplaget Kais Mora vann stort.
eventuella hemkomst till Nu laddar vi för en eller kanske två kräftskivor, sen börjar skaldjurssäsongen gå mot sitt slut och det är dags att gå in i Oktoberfesternas härliga tid!
@ 09:55:00 1 18 SKALL 1995 CHRYSLER ATLANTISK KONCEPT I CHAMväskaNE METALLISK AV GUILY NO låda Fest & sånt 1 18 SKALL BRIDGTON MAINE POLISFD SUV modeLL MED ARBETSGRÄNSER OCH SIREN 1 18 skala bil Ferrari Daytona 365GTS 4 (771


1 18 SKALE DIE CAST PROMUSIONER MOPAR CHAMPIONS 1968 DODGE Dkonst RON MANCINI

Vägen till Vita huset. Del 6

. Vad jag förstår närmar han sig ett beslut.
Reste hem från Umeå med två poäng i bagaget.
Nu har jag bestämt mig. Mitt val är Elizabeth Warren.
Kamala Harris har ingen politik och har gjort för många misstag sedan första debatten. Det märks också i mätningarna, hon var uppe jämsides med Sanders och Warren på sisådär 15 men har nu sjunkit till runt 8. Kamala får nöja sig med att bli justitieminister, och hon blir säkert utmärkt som sådan. Men president, det ska Elizabeth Warren bli.
Hennes catchfrase har blivit "I´ve got a plan for that", och hon har verkligen en genomarbetad lösning för i princip alla politiska frågor. Nu har det även börjat märkas i opinionssiffror och publikskaror på hennes möten.
2015 vann Kais Mora SM-guld i innebandy. Sedan dess? Tre finaler – tre förluster. Biden är fortfarande störst men går stadigt neråt i mätningarna. I flera är Warren och Sanders precis hack i häl, och ibland jämsides. Och då borde man dessutom lägga ihop deras siffror, eftersom båda tillhör den progressiva falangen och deras fans sannolikt kommer att rösta på den av de två som blir kvar till slutet.
Trump har även fått några utmanare bland republikanerna. De kommer såklart inte att besegra honom, men de kan vingklippa honom en smula. De kommer ju inte attackera hans politik utan hans person, vilket är bra. Låt republikanerna sköta den biten så kan demokraternas kandidat attackera hans (brist på) politik.
Ett annat tecken på att Warren är på gång är att Trump börjar bli nervös. Nu har han börjat twittra att bilderna på hennes "crowdsizes" är fejkade för att se större ut än vad de är...
@ 09:42:00 1 18 Scale Diecast ERTL AMERICAN MUSCLE 1953 Corvette 50 Anniver 36833 1 18 Scale Ford Escort Mk1 1971 röd original Minichamps-nummer 1 18 skala Lamborghini Diablo tillstånd god färg svkonst mycket sällsynt från japan 3O 1 18 nyPD Ford Explorer Diecast Replica W Working ljuss

1 18 skala Tecnomodell Alfa Romeo 6C 3000 CM Le Mans 24h 1953 - TM18-48D

Vi åker till Grebo - när det är +28

Malmö Redhawks Emil Sylvegård, Christoffer Forsberg, Johan Olofsson och Lars Volden tränar på.
Misstänkt farligt föremål i Malmö – Lantmannagatan avspärrad Blev en dag vid Grebobadet igår också. Eller Åtvidabergs kommuns enda internationella hamn som Willy Joelsson brukar säga. Idag då? Ja, vi får se...
@ 10:06:00 Permalink 1 18 skala Tecnomodell Ferrari 365 GTB 4 Press röd 1975 - TM18-94B 1 18 skala Tecnomodell Ligier JS2 Le Mans 24h 1974 - TM18-99A 1 18 Scale Tecnomodell Porsche 909 Bergspyder Gaisberg Rennen 1968 - Tm18-84d


1 18 Schuco, Volkswagen VW Beetle Kafer 1600i Ultima- utgåva (Cream Färg)

SGG i blaskan

Jag vet inte vem han är, men igår pryddes Correns omslag av en gubbe i Sköna Gröna Grebo-tröja. Coolt.

1 18 SUBARU I blå OTT BEGRÄNSAD UTbilDNING AV 1500

Heja Greta!

Nu är Greta Thunberg framme i New York. Fan, vilken rolig resa det måste ha varit. Bra jobbat!
Som svensk och världsmedborgare är man ju superstolt över henne. Och som det står på seglet: "Unite behind the science".
Malmö FBC räddade spänningen med sen kvittering. @ 19:28:38 Permalink 1 18 SUZUKI ny Crosby XBEE Dealer Minibil Rush gul Metallic x Svkonst 2 ton 1 18 Top Speed Acura NSX-kupé Nouvelle blå 2017 TS0013 RHD Alcantara bas Trackbacks ()

1 18 TSM Förlaga Porsche 959 Paris Dakar 1986 Ickx Brasseur

1 18 VANISEringarPUNKT 1970 DODGE CHOLENGER R T MOVIE bil ny I låda GRENljus

Äntligen!

målvaktsmanöver blev officiell. Klubben säger välkommen till
Här har man skrivit för Nolltretton i säkert över 15 år men aldrig fått vara med på nån vingelbild. Men nu har det hänt! Yes!
Här är treklövern som behöver fungera för Malmö Redhawks.  
@ 10:07:00 Permalink 1 18 Williams Renault FW20, Frentzen, Minichamps, OVP, Winfield 1 2 Emitter 2 Receptor Hoist Crane Radio Trådlös fjärrkontroll B100AB Trackbacks ()

1 20 Fujimi Lancia Stratos

Vi åker till Grebo - när det är sol!

Åkte ut till Grebobadet igår. Dunderskönt i vattnet och inget folk (till en början). Troligtvis blir det samma sak idag.
@ 09:42:00 1 20 Studio Mclaren Gp Mp4 21 Japan Tobi talar 1 24 Alfa 2900 B 1 a Mille Miglia 1937 Trackbacks ()

1 24 Bnr32 Gtr32 Search Aoshima Plastic Model Fujimi Drift Yokomo Tamiya

1 24 DANBURY MINT 1972 CHEVROLET CHEYNNE Plocka upp TRYGG RÖD OCH VITT

Krogkrönika

Uteserveringar utan bolmande

 

I år är första sommaren som vi inte får röka på uteserveringarna. Hur ska det gå, kommer vi att överleva? På något sätt känns det som att vi har haft den debatten en gång tidigare...

 

Första gången jag besökte Australien var i januari 2010. Jag landade i Brisbane på självaste Australia Day och gav mig ut på stan för att fira ankomsten med en kall Coopers på närmsta uteservering. När jag satt där märkte jag hur folk omkring mig lämnade sina fulla öl och gick ut från uteserveringen. Märkligt, men Australien är ju ett udda land på många sätt, tänkte jag innan jag insåg att anledningen var att de gick ut på gatan för att röka. Enligt lag var de tvungna att stå ett visst antal meter utanför uteserveringen om de ville tända sig en cigarett.

 

Nu har vi fått en motsvarande lag i Sverige. I början på 2018 lade regeringen fram ett förslag om att införa rökförbud på flera allmänna platser och i december ställde sig riksdagens socialutskott bakom förslaget som kommer att träda i kraft den 1 juli. Förslaget rör förbud på flera nya platser utomhus. Det handlar om tågperronger, busshållplatser, lekplatser och idrottsplatser samt uteserveringar. Målet är att minska svenskarnas bruk av tobak för att nå det mål man har om ett rökfritt Sverige 2025.

 

En majoritet av svenska folket står bakom förslaget men de gamla vanliga olyckskorparna har såklart varit ute och kraxat som de alltid gör. "Nu kommer jag sluta gå på krogen". "Det här kommer innebära dödsstöten för restaurangerna". "Vart är det här landet på väg? Snart är väl allt roligt förbjudet". Ungefär så har det låtit på sina håll...och visst klingar det bekant på något sätt?

 

För precis så gick tongångarna när Sverige införde rökförbud inne på krogen den 1 juni 2005. Innan förbudet gnälldes det friskt men bara något år senare verkade alla ha ändrat uppfattning. Idag saknar ingen, inte ens rökarna själva, tiden då man kunde tända en cigarett inne på restaurangen och blåsa rök i ansiktet på övriga matgäster. Idag känns rökning inomhus så avlägset att man nästan undrar om det verkligen varit tillåtet eller om vi bara drömt alltsammans.

 

Så kommer det antagligen bli med det nya, utökade förbudet också. Vi kommer att vänja oss lika fort som australiensarna gjorde och om tio år när vi hittar ett gammalt exemplar av den här tidningen och läser denna krönika kommer vi förvånat höja på ögonbrynen och utbrista:

- Va, har man fått röka på uteserveringarna!

Jeja Sundström tilldelas Svenska Vispriset @ 10:07:00 Permalink Fest & sånt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sommarens sista suck?

Börjar nästan bli tjatigt att berätta om alla härliga helger men nu kom det ytterligare en. Och den började på Härlig Pasta - med en härlig pasta och en halvhärlig pasta.Och härligt sällskap.
Sen på lördagen blev det en liten miniutflykt med Pölsemannen och sjömys.
Marlene Lennartsson tror att Malmö FBC tar slutspelsplatsen i spurten.
Och framåt kvällskvisten gick vi på releaseparty för en bok på Scandic Strömmen. Lite glamour var dag - gör nämligen magen glad.
På söndagen sken solen och vi drog ut till kusten. Först Tyrislöt...
...och sen Mon.
Backarna? Linus Cronholm och Malte Setkov är lovande och utvecklingsbara, men NHL-draftade.
Krävs nya Malmöpoäng för undvika SHL:s slukhål - Sydsvenskan
Där vi käkade i båthuset. Och sen blev det faktiskt ett dopp i havet också. Härligt!
Topplaget Täby vände till seger med 5–4. Sen mjukglass i Söderköping på vägen hem. Och sommaren fortsätter visst i veckan, så nu tjöööör vi!

1 18 Champ Wallace Andy Stewkonst Tony Jr Earnhardt Dale 2004 Prödotyp 24 Daytona f970enpci91132-Diecast & Vehicles

1 18 Daytona 24 Prödotyp 2004 Dale Earnhardt Jr Tony Stewkonst Andy Wallace Champ